Головне

Бродський звинувачує Коломойського у спробі об`єднати український чемпіонат

15.07.2009 16:01 161 0

Говорити про об'єднання Суперліги та Української баскетбольної ліги (УБЛ) в один чемпіонат на сьогодні передчасно.

Директор баскетбольної Суперліги Альгімантас Павілоніс та перший президент УБЛ Михайло Бродський прокоментували інформацію про об'єднання Суперліги та Української баскетбольної ліги (УБЛ) в один чемпіонат.

На даний момент членами-засновниками Суперліги є сім клубів - "Азовмаш", "Донецьк", "Хімік", "Київ", "Миколаїв", "Пульсар" і "Сумихімпром". Тобто всі, хто грав у минулому сезоні мінус "Полтава".

Жоден з учасників УБЛ (10 клубів) до створеного об'єднання "Суперліга" поки не примкнув. І в четвер на зборах засновників Суперліги присутність представників команд УБЛ не планується, пише "Сєгодня спорт".

"Ми робимо все, щоб об'єднання відбулося, - говорить Павілоніс. - Зокрема, домовилися, що в заявці на матч має бути мінімум 5 українців, на майданчику - мінімум один" (тобто схема "4+1", за якою грала УБЛ . - ред.).

Кожен клуб Суперліги буде мати рівноправний голос, підтвердив Павілоніс. А ось скільки команд може взяти участь в об'єднаному чемпіонаті (16, 14 або менше), директор Суперліги спрогнозувати не взявся.

Власник "Черкаських Мавп" Михайло Бродський коментує позицію клубів УБЛ.

"Коломойський веде свою кулуарну роботу з федерацією баскетболу, наш клуб "Черкаські мавпи" знаходиться в стороні від цих процесів", - сказав Бродський.

"Якщо більшість клубів країни домовляться на певних умовах, то їх приймемо і ми, - говорить Бродський. - Зараз головне об'єднатися. Хоча проблеми з Олександром Волковим у мене ще є. Я, як і раніше, вимагатиму від федерації фінансової прозорості і звітності".

Відзначимо, що на початку липня Бродський склав з себе повноваження президента УБЛ (згідно з регламентом - по закінченню сезону). Але новий президент так і не був обраний. Ймовірно, члени УБЛ чекають визначеності з майбутнім сезоном.

ТСН

Коментарі ()